FilozofijaPri izdelavi ekološke kozmetike se držimo
predvsem lastnih načel, ki presegajo kriterije ekoloških certifikatov, zato je naša kozmetika 100% naravna in vsaj 98% ekološka.


Smo zagovorniki transparetnosti, zato je na vsakem izdelku napisan odstotek naravnih in ekoloških sestavin, vse sestavine pa so zaradi razumljivosti napisane tako s slovenskim kot z INCI imenom.
Želimo, da so uporabniki izobraženi o tem, kaj nanašajo na svoje telo.


 

Filozofija ekoloske kozmetike

100% NARAVNA

Vsebuje izključno neškodljive rastlinske in mineralne snovi ter čebelji vosek. Je brez sintetičnih barvil, sintetičnih arom, dišav ali sintetičnih eteričnih olj, brez konzervansov, brez sintetičnih topil, brez parabenov, brez etoksiliranih sestavin ali drugih sintetičnih kemikalij. Nobena snov ni ionsko obsevana.

vsaj 98% EKOLOŠKA CERTIFICIRANA

Vsebuje najčistejše sestavine in presega kriterije kateregakoli ekološkega certifikata, ki trenutno obstaja. Vse rastlinske snovi so ekološko certificirane, z izjemo absoluta damaščanske vrtnice in ksantan gumija. Kozmetika je ekološko certificirana pri Inštitutu za certifikacijo in kontrolo IKC UM Maribor. Ogled certifikata tukaj.

PRIJAZNA DO ŽIVALI

Ne uporabljamo živalskih sestavin ali sestavin, pridobljenih z ekstrakcijo živali, razen ekološko certificiranega čebeljega voska, ki ustreza kriterijem etičnega ravnanja s čebelami. Palmina maščoba je certificirano pridelana izključno iz trajnostnih nasadov, ki ohranjajo pragozdove in življenjski prostor orangutanov. Izdelkov ne testiramo na živalih, ampak kar na sebi : ) Vsi izdelki so vegetarijanski, večina pa je veganskih.

BREZ GSO in BREZ NANO DELCEV

Ne uporabljamo surovin, ki vsebujejo gensko spremenjene organizme. Prav tako ne uporabljamo surovin v obliki nano delcev (npr. nano cinkov oksid).

EMBALAŽA, PRIJAZNA DO OKOLJA

Večina izdelkov je pakirana v stekleno embalažo. Trudimo se, da uporabimo minimalno količino materiala, zato ne uporabljamo odvečne embalaže.

ROČNO IZDELANA IN ILUSTRIRANA V SLOVENIJI

Kljub zapletenemu birokratskemu aparatu, kozmetiko izdelujemo sami in nismo uvozniki že obstoječih blagovnih znamk iz tujine. V kozmetiko Amon & Anis smo vložili veliko dobre energije in je rezultat mnogih Amonovih raziskovanj in preizkušanj različnih receptur in surovin. Vsak izdelek pa spremljajo ilustracije rastlin in totemskih živali, ki jih je upodobila Anis.