SestavineUporabljamo najkvalitetnejše in premišljeno izbrane ekološke sestavine (večinoma prehranske kvalitete) od zaupanja vrednih dobaviteljev.


ETERIČNA OLJA
*ekološko certificirana

Uporabljamo samo sveža, najčistejša ekološka eterična olja (in hidrolate) najvišje kvalitete na svetu. Pridobivajo se s parno destilacijo rastlin in ne vsebujejo primesi drugih olj ali sintetičnih sestavin (dišav, kozervansov). Imajo certifikat Soil Association Food Grade Organic Certificate, za njihov izbor pa skrbi podjetje z več kot 14-letno tradicijo, ki ga je ustanovil zaprisežen aromaterapevt.

 


Sivka
V izdelkih s pomirjujočim vonjem sivke uporabljamo eterično olje sivka* (Lavandula angustofolia).

Citrusi
V izdelkih s sladkim citrusnim vonjem uporabljamo eterično olje pomaranča* (Citrus aurantium dulcis) in eterično olje limonina trava* (Cymbopogon citratus) ali eterično olje mandarina* (Citrus reticulata rosso oil) in hidrolat neroli* iz pomarančnih cvetov (Citrus aurantium amara flower water).

Čajevec
V izdelkih z nežnim vonjem čajevca uporabljamo eterično olje čajevec* (Melaleuca alternafolia).

Pragozd
V izdelkih s svežim gozdnim vonjem uporabljamo eterično olje bor* (Pinus sylvestris), eterično olje evkaliptus* (Eucalyptus globulus), eterično olje sandalovina* (Santalum spicatum oil*), eterično olje morski bor* (Pinus pinaster oil), eterično olje cedra* (Cedrus atlantica oil*).

Poprova meta
V izdelkih z osvežilnim vonjem poprove mete uporabljamo eterično olje poprova meta* (Mentha piperita) in čajevec* (Melaleuca alternafolia).

Vrtnica
V izdelkih z razkošnim vonjem vrtnice uporabljamo hidrolat* ali absolut damaščanske vrtnice (Rosa damascena). Slednji je ekološko pridelan, vendar ga ni mogoče certificirati, saj pri ekstrakciji absoluta obstaja možnost ostanka ekstrakcijskega topila.

 

Cimet
V izdelkih s sladkim prazničnim vonjem uporabljamo eterično olje cimet* (Cinnamomum zeylanicum oil).

 

Vanilija
V izdelkih s sladkim zapeljivim vonjem vanilije uporabljamo ekstrakt vanilije* (Vanilla planifolia fruit extract).

 

Kokos
V izdelkih s sladkim poletnim vonjem kokosa uporabljamo ekstrakt kokosa* (Cocos nucifera oil extract).


OLJA
*ekološko certificirana

Hladno stiskana, nerafinirana olja in masla:

· mandljevo olje*
· ekstra deviško olivno olje*

· kokosovo olje*
· ricinusovo olje*

· jojobino olje*
· kakavovo maslo*

Rafinirana (prečiščena) olja in masla po postopkih brez kemikalij lahko doprinesejo h kvaliteti izdelkov (npr. trdota mil):

· palmina maščoba* iz trajnostnih nasadov, ki ohranjajo življenjski prostor orangutanov
· kokosovo olje*

· karitejevo maslo*

 

ČEBELJI VOSEK
*ekološko certificiran

Certificirano ekološko pridelan v Sloveniji in nerafiniran.

DRUGE RASTLINSKE SESTAVINE
*ekološko certificirane

· cimet*
· kurkuma*
· koruzni škrob*
· trsni sladkor*

· rastlinski alkohol* je 96% in pridobljen iz žita
· ekstrakt stevije* je naravno zeliščno sladilo, vodno pridobljeno iz listov stevije (stevia rebaudiana). Vsebuje 97% Reb-A, ki je najkvalitetnejša in najsladkejša sestavina ekstrakta. Vsebuje samo stevijo brez dodatkov.
· rastlinski glicerin*
je pridobljen iz kokosovega olja s hidrolizo, pri kateri se rastlinsko olje obdela s kombinacijo pritiska, segrevanja in uporabe vode. Ima sladek okus in vlaži kožo.
· ksantan gumi je naravni rastlinski zgoščevalec, ki se uporablja v prehrani in je pridobljen s fermentacijo rastlinskega sladkorja (največkrat pšenica) ter nato dodatno predelan, zato ne more biti certificiran kot ekološki.

 

VODA

Filtrirana skozi mehanske in ogljene filtre ter prevrtinčena.


NARAVNE MINERALNE SNOVI

Med delež ekoloških snovi se nikoli ne prišteva mineralnih snovi in vode, saj niso kmetijskega izvora. Uporabljene mineralne snovi so čiste in ne vsebujejo težkih kovin ali drugih nečistoč.

· soda bikarbona
· kreda

· gline v naravnih barvah
(roza, zelena, siva)
· cinkov oksid
vsebuje majhne delce cinka, ki ostanejo na koži in naravno odbijajo UV žarke. Ker ni v obliki nano delcev, kožo rahlo belkasto obarva.

 

NATRIJEV HIDROKSID (LUŽNI KAMEN)

Je ključna sestavina, zaradi katere se olje in voda umilita, pri čemer nastane milo. V postopku izdelave mila se popolnoma (brez ostankov) pretvori v milo, zato se ga ne navaja med sestavinami na etiketah mil.

naravne sestavine